PRIPREME ZA FILMSKU I TV REŽIJU NA ADU

Da bi se uspješno upisali na preddiplomski studij režije na Akademiji, najvažnije je početi razvijati svoje prijemne radove na vrijeme. Na ovoj radionici možete steći vještine i znanja kontinuiranim radom uz vodstvo mentora. Dugi niz godina polaznici Blankovih radionica upisuju razne smjerove na ADU, pogotovo filmsku i TV režiju.

 
Radionica bi se odvijala svaka dva tjedna, nedjeljom u 16h s trajanjem od najviše 3 h. Ako bude potrebe, na proljeće bismo imali termine tjedno. To znači da će biti minimalno 16 odnosno maksimalno 23 termina, počevši 29.10.2023. i završavajući 26.05.2024.

Radionica uključuje teorijsku pripremu, probni ispit filmske kulture, filmske zadaće te individualizirano mentoriranje filma i tekstova za prijemni (scenarij i dokumentarni koncept). Polaznici će dobiti određene skripte za ponavljanje, popis literature za prijemni i postojat će prezentacije na predavanjima, projekcije i analize.  Polaznici neće učiti samo od mentora, također će se njegovati sloboda izražavanja i uska suradnja među polaznicima. Nakon radionica očekuje se od kandidata da samostalno dalje rade po uputama mentora u obliku zadanih režijskih i scenarističkih zadataka, gledanje filmskih lektira i samostalan angažman oko svojih tekstova. Polaznici će imati na raspolaganju Blankovu opremu za snimanje i montažu za postprodukciju svojih prijemnih radova. Filmsku ekipu sami sastavljaju s drugim kandidatima ili polaznicima drugih radionica u Blanku.

Imamo prvo otvoreno predavanje 29.10. u 16h, a ako se novi kandidat želi nekada naknadno priključiti cijena je ista.

PRIJAVE: na stranici s prijavama s naznakom: PRIPREME ZA FILMSKU I TV REŽIJU NA ADU

Broj polaznika: max 10
Cijena: 400 € + 25 € godišnja članarina
Prijave otvorene do 4.11. u 23:59
Prvi sat: nedjelja 5.11. u 16h
Lokacija: Ulica kralja Zvonimira 21 (prizemlje, izlog)
U prijavi tražimo motivacijsko pismo u kojem će se polaznici predstaviti i objasniti zašto se prijavljuju, kakva su im prijašnja iskustva i sl.
Mentori: Karlo Vorih & Marko Bičanić

UPUTA ZA PLAĆANJE ČLANARINE (25€):

Udruga Blank, Zagreb, IBAN: HR4923600001101671653 s naznakom: Za članarinu.

 

 

 

OPREMA:

kamera Canon C200

računalo za digitalnu montažu + softver

stativ Manfrotto / DSLR rig

pecaljka + shot gun mikrofon + mikseta + snimač zvuka