RADIONICA GLUME – PRIPREME ZA ADU

Glumačka radionica u Blanku zamišljena je kao intenzivni višemjesečni tečaj u sklopu kojeg polaznici mogu pripremati djela za pristup prijamnom ispitu glume na ADU Zagreb, ali ne isključivo.

Radionica se održava sustavno, metodički. Prilagođena je potrebama pojedinca,odnosno tijeku približavanja jesenskih rokova prijamnih ispita studija glume na Akademiji dramske umjetnosti 2021.

Radionica je podijeljena u 3 faze i to na manje grupe (ovisno o broju polaznika,svaka grupa broji maksimalno 6 polaznika), a zadnjih 40-ak dana pred prijamni ispit, radionica se intenzivira i usmjerava na individualni rad s mentorom i to po grupama od 1 do maksimalno 2 polaznika, ovisno o procjeni mentora i u dogovoru s polaznicima.

Početak: prema individualnom dogovoru

Prijave: popunite PRIJAVNICU

Lokacije: Ulica kralja Zvonimira 21, prizemlje, izlog & Trg Ivana Kukuljevića 1a (Špansko)

Cijena: 500kn (u cijenu je uključena i godišnja članarina od 200kn).

Po prijavi se obvezujete uplatiti 200kn članarine na:

Udrugu Blank, Zagreb, IBAN: HR4923600001101671653 s naznakom: Za članarinu.

U prijavi obavezno navesti:

  • par rečenica o sebi, motivaciju za radionicu, eventualna  dosadašnja iskustva s dramskim radionicama i glumom, kontakt podatke. Za prvi sat pripremiti jednu pjesmu iz hrvatske književnosti po vlastitom izboru

Obavijestiti ćemo vas mailom o sudjelovanju na radionici.

PLAN RADIONICE (3 faze)

Prva faza

Prva faza podrazumijeva: upoznavanje s osnovama i načelima glume, približavanje figure mentora, metode osvještavanja tijela i prostora, osvještavanje postojanja partnera, procese i tehnike oslobađanja od treme, provjeru sposobnosti i darovitosti te ostalih vještina potrebnih  za savladavanje prijamnog ispita glume.

U prvoj fazi radi se u grupama, od kojih je svaka grupa podijeljena na maksimalno 6 polaznika. Kroz proces improvizacija, stručno vodstvo te procjene mogućnosti kandidata u međusobnom dogovoru biraju se tekstovi prikladni za pojedinog kandidata,a koje će izvesti na prijamnom ispitu

Druga faza

Nakon grupnog dijela radionice potrebnog za procijenu vještine pojedinca i bolje upoznavanje polaznika, polako se pristupa individualnom radu sa najviše 2 osobe. Razmišlja se o tekstovima koji će se konačno odabrati za pristup prijamnom ispitu. Daju se upute polaznicima i o ostalim djelovima prijamnog ispita koji nisu vezani uz umjetnički(glavni dio) prijamnog ispita.Ova faza je zamišljena kao faza duže pauze predavanja, gdje svaki polaznik razmišlja o tekstovima, uči ih napamet, uz otvorene konzultacije s mentorom. To je vrijeme kada polaznici koji pokušavaju upisivati neke druge fakultete imaju više vremena da razmisle o procesu,radionicama,završetku srednje škole i spremni uđu u 3 fazu.

Treća faza

Treća faza odvija se kroz srpanj, kolovoz te početak rujna, sve do početka prijamnog ispita. Treća faza osmišljena je kroz individualni rad koji se zadnjih mjesec dana pred prijamni ispit intenzivira konkretnim radom na materijalima za prijamni ispit (3 monologa i 2 pjesme), a sve u dogovoru s mentorom.

Voditelj radionice: Šime Bubica, 095 8826704

Kratka biografija mentora

Šime Bubica diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti,odsjek glume. Po završetku fakulteta ulazi u stalni glumački angažman gradskog kazališta Žar ptica, u kojem kroz niz predstava broji oko 450 izvedbi. Samostalnim projektom izvodio monodramu Samuela Becketa “Krapova poslijednja vrpca” te vlastiti autorski projekt glazbeno-scenski kolaž “Geste i grimase”. Nakon rada u zagrebačkim kazalištima trenutno je stalni član glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Aktivno djeluje i kao pjevač-kantautor. Ima višegodišnje iskustvo provedbe glumačkih radionica za mlade te pripreme kandidata za prijamne ispite na ADU. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske glazbene unije.

OPREMA

kamera Canon C100/C200, računalo za digitalnu montažu + Premiere 2019, stativ Manfrotto / DSLR rig, pecaljka + shot gun mikrofon + mikseta + snimač zvuka, projektor

KONTAKT

095 8826704 & radionice@blankzg.hr