Film prije filma

Lokacija: Ulica kralja Zvonimira 21, prizemlje, stakleni izlog

Prvi sat radionice četvrtak 21.4. 19h
 
Radionica se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19h, uživo Zvonimirova 21
 
Prijave do utorka 19.4. u 23:59 Ispunite prijavnicu.

Voditelj: Saša Poštić + gostujući predavači

Cijena: besplatna (plaća se samo godišnja članarina od 200kn za 2022., ako već niste uplatili).

Po prijavi se obvezujete uplatiti 200kn na: Udrugu Blank, Zagreb, IBAN: HR4923600001101671653 s naznakom: Za članarinu.

U prijavi obavezno navesti:

  • par rečenica o sebi
  • vaša motivacija za radionicu
  • kontakt podaci (mail i mob)

Radionica je namijenjena osobama starijim od 16+ sa i bez iskustva u području filma. Obavijestiti ćemo vas mailom o sudjelovanju na radionici i bit će vam poslan mail s rasporedom.

PLAN RADIONICE

Polaznici će kroz intenzivnu tromjesečnu radionicu uz pomoć mentora ući u proces stvaranja svog prvog filma (igrani, dokumentarni, eksperimentalni..) te ga na poslijetku i snimiti. Fokus radionice utemeljen je na putanji između ideje i realizacije. Polaznik/ca će se kroz rad na vlastitom projektu (što uključuje činjenicu da će sami pisati, snimati i montirati – uz pomoć mentora) suočiti sa izazovima koji dolaze nakon idejnog dijela, a ono najbitnije, probit će blokadu i suzbiti unutarnji glas koji gradi zid između same ideje i realizacije. Mentor će na svakome satu detaljno sa polaznicima ulaziti u njihov rad i proces te će zajedno sa njima (svakim posebno) pronalaziti rješenja za mogućnost daljnjeg razvoja filma. Cilj radionice je da polaznici kroz “uradi sam” pristup nauče nositi se sa svim izazovima koje donosi priprema snimanja, samo snimanje i sve što dolazi nakon snimljenog, te da po završetku radionice steknu potrebno iskustvo kako bi se lakše upustili u realizaciju svog slijedećeg projekta. Radionica je primarno bazirana na praktičnom radu, ali i teorijski je prisutan.
Radionica je namijenjena početnicima i onima koji imaju želju baviti se filmom.
Iskustvo nije potrebno kao ni posjedovanje vlastite opreme.

OPREMA

kamera Canon C100/C200, računalo za digitalnu montažu + Premiere 2019, stativ Manfrotto / DSLR rig, pecaljka + shot gun mikrofon + mikseta + snimač zvuka, projektor

KONTAKT

098 9133 411 (Igor) & radionice@blankzg.hr