FLORIAN, r: Dario Bukovski

Glazbenik, klaun i ulični performer dijele isti san – izbjeći konformizam i slijediti vlastitu viziju života. Priče su to o idealizmu, samopropitivanju i osobnim bitkama u pokušaju balansiranja snova i realnosti života u Hrvatskoj, zemlji opterećenoj egzistencijalnom tjeskobom.

UZDANICA, r: Anton Mezulić

Mladi student prava s promišljenim i izgrađenim stavom konzervativnog političara ulazi u ozbiljnu politiku na velika vrata sudjelujući u slavlju izborne noći vladajuće stranke. Film prikazuje kako se snalazi među svojim uzorima i starijim kolegama tijekom predizbornog skupa i iščekivanja rezultata parlamentarnih izbora 2016.

GRADONAČELNIK DENIS, r: Dario Juričan

Na lokalnim izborima 2013. godine, mladi Denis Sgagliardi odlučio se kandidirati za gradonačelnika, čime je doveo u pitanje dvadesetogodišnju vladavinu političke stranke u Vodnjanu. No dio čanova njegove grupe naći će se pod pritiskom da bira između konformizma i želje za promjenom.

PRIJE MRAKA, r: Bojan Radanović

Nakon dužeg perioda razdvojenosti Marko dolazi po sina Vedrana kako bi proveli dan na pecanju. Po dolasku na jezero njihov se odnos malo opušta, ali Vedranovo otvaranje otkriva dječakovu frustraciju s kojom se Marko kao otac teško nosi.

IMAŠ TI NEKU PRIČU, r: Dario Juričan

Muškarac i žena. Noć. Svatko ima za ispričati neku priču, samo je li to ona prava?

PLAN A, r: Tomo Luetić

Nakon trideset godina karijere, arhitektica Simona dobiva signal kako je vrijeme za mirovinu.

ULTRA, r: Igor Jelinović

Roko i Mirela prijatelji su iz Splita. Na Mirelin nagovor odlaze na veliki glazbeni festival koji se upravo održava u gradu. 

HIPOKRITOVI SINOVI, r: Anton Mezulić

Hipokritovi sinovi prikazuje ideološku borbu za najveće hrvatsko sveučilište, ali i borbu za kontrolu obrazovanja u Hrvatskoj.

ČUVAJ SE ŠUMICE I VUKA BEZ GUMICE, r: Marko Bičanić & Karlo Vorih

Lili želi odrasti, a u tom cilju joj pomaže njezina najbolja prijateljica Veke. Jedne večeri odluči im pomoći i pijani dvojac iz noćnog kluba.

SQUARE, r: Morana Franov

Crtice iz života jednog malog zagrebačkog trga

CORPUS,  r: Petra Pavetić Kranjčec

Eksperimentalni film Corpus koristi ljudsko tijelo kao medij putem kojeg se gledatelju prenosi osjećaj straha i nelagode gotovo apstraktnim kadrovima koji gledatelju nameću propitkivanje o tome koji dio tijela je zapravo prikazan.

DNEVNIK ŽENE SA PSOM, r: Marija Crvenković

Video dnevnik gospođe Marije Crvenković u kojem se šetajući prisjeća života kojeg ostavlja iza sebe. Film je nastao na Blankovoj filmskoj radionici za umirovljenike.

SAVJEST,  r: Rea Jakšić

Šestašica Gabrijela teško se nosi s pritiskom testa iz matematike.

E MOJ LUKA, r: Dominik Čović

Filmski redatelj pokušava natjerati svog lijenog glavnog lika da napravi nešto smisleno sa svojim životom.

KRALJICA, r: Martina Marasović

Veronika je dobrostojeća udana žena i majka devetogodišnjeg djeteta. Njezin tipičan dan na poslu prekida vijest zbog koje rastrojena odlazi u kafić usred radnog vremena. Tamo susreće prijatelja iz srednje škole.

SANDRA I MARINA, r: Igor Jelinović

Sandra i Marina za vikend stižu iz Splita u Zagreb gdje noće kod Sandrine sestre Bube. Od večernjeg izlaska u Zagrebu imaju velika očekivanja.

CRTIĆI, r: Marta Leš

Leo je osamljeni dječak koji vrijeme provodi igrajući se sam sa sobom. Kada njegova mama odluči to promijeniti, Leo joj zamjeri.