Što je dramski studio?

Djeca i mladi u dramskoj grupi razvijaju maštu, kreativnost te govorno i tjelesno izražavanje. Razvijaju komunikacijske i izvedbene vještine, kritičko promišljanje, razvijaju osobnost, partnerske odnose u glumi.Uče raditi u skupini, upoznavaju se s kazalištem kao medijem. Kroz pedagoško/dramske metode, vođene od strane mentora sa dugogodišnjim iskustvom u provođenju dramskih radionica/akademskog glumca, polaznici tokom cijele školske godine prolaze cijeli sustav tehnika i vježbi scenskog govora, pokreta, glumačkih improvizacija, vježbi disanja, dikcije,impostacije glasa,te pripremanje uloge i rada na tekstu.Dramski studio je osmišljen kao “mala škola glume” koja nas polako i sustavno upoznaje,priprema i uvodi u svijet kazališta u svim njegovim segmentima ,bilo da se jednog dana profesionalno planiramo baviti glumom, možda upisati jednu od akademija ili nam je gluma hobij, čije ćemo metode i rad iskoristiti za privatni život, samopouzdanje, strah od javnog nastupa ili jednostavno upoznati ljude sličnih interesa. Kako je Blank, kroz koji djeluje studio, mjesto filma, polaznicima će povremeno biti organizirani sati upoznavanja sa svijetom filma te glumom ispred kamere, kada će nam se na radionicama pridružiti neki od mentora s višegodišnjim iskustvom provođenja filmskih radionica.

Tko su polaznici dramskog studija i tko se može prijaviti?

Polaznici dramskog studija su sva zainteresirana djeca i mladi od prvog do osmog razreda osnovne škole, srednjoškolci i studenti (kako oni mlađi ,tako i oni stariji).

U dramskom studiju se radi u manjim grupama, ovisno o uzrastu i broju prijavljenih u tekućoj godini, a grupe su podijeljene na polaznike:

– od 1. do 4. razreda osnovne škole: subotom 11-12:30, prvi sat: 30.9.2023., lokacija: Špansko

od 5 do 8. razreda osnovne škole: subotom  18-20h, prvi sat: 30.9.2023., lokacija: Špansko

srednjoškolci: lokacije: Centar, Špansko
 
mladi (16+), studenti i punoljetne osobe:
Špansko: subota 15:30-17:30, prvi sat: 30.9.23
Centar: nedjelja 16:30-18:30h, prvi sat 1.10.2023.

Radionice se održavaju jednom tjedno u blok satu i traju do kraja školske godine.

Djeca trebaju suglasnost roditelja za pohađanje dramskog studija!

Rok prijava: petak, 22.9.2023. do 23:59

Prijave: popunite PRIJAVNICU

Lokacije:

Špansko: Trg Ivana Kukuljevića 1a (dvorišna strana, kraj ljekarne) 

Centar: Medulićeva 30 (do kraja dvorišta pa stepenicama gore)

Cijena: na upit, ovisna o dobnoj skupini (od besplatno do 45 EUR/mjesečno).

Obavijestiti ćemo vas mailom o sudjelovanju na radionici.

 

Voditelj radionice: Šime Bubica, 095 8826704

Kratka biografija mentora

Šime Bubica diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti,odsjek glume. Po završetku fakulteta ulazi u stalni glumački angažman gradskog kazališta Žar ptica, u kojem kroz niz predstava broji oko 450 izvedbi. Samostalnim projektom izvodio monodramu Samuela Becketa “Krapova poslijednja vrpca” te vlastiti autorski projekt glazbeno-scenski kolaž “Geste i grimase”. Nakon rada u zagrebačkim kazalištima, od 2015-2021. stalni je član glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Aktivno djeluje i kao pjevač-kantautor. Ima višegodišnje iskustvo provedbe glumačkih radionica za mlade te pripreme kandidata za prijamne ispite na ADU. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatske glazbene unije te Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika.

OPREMA

kamera Canon C100/C200, računalo za digitalnu montažu + Premiere, stativ Manfrotto / DSLR rig, pecaljka + shot gun mikrofon + mikseta + snimač zvuka, projektor

KONTAKT

095 8826704 (Šime Bubica) & radionice@blankzg.hr