PHOTOSHOP RADIONICA

NAUČITE IZRADITI ODLIČAN PLAKAT!
KADA?

POČETNI: 4.2, 6.2, 11.2. , 13.2. (pon & sri, 19h)

NAPREDNI: 5.2. 7.2. 12.2. 14.2. (uto & čet, 17h)

NAPREDNI (SAMO ZA SREDNJOŠKOLCE, BESPLATNA*):  9.2, 16.2., 23.2. (sub, 10h)

* plaća se samo godišnja članarina obvezna za sve u iznosu 200kn

 

TRAJANJE?

građanstvo: 90 min, 4 termina; srednjoškolci: 120 minuta, 3 termina

PRIJAVE: radionice@blankzg.hr s naznakom: Za Photoshop radionicu - (upisati stupanj)

Prijave se primaju do 3.2. do 19h!

CIJENA: 500kn (U cijenu uključena i godišnja članarina). Po prijavi se obvezujete uplatiti 200kn na:

Udruga Blank, Zagreb, IBAN: HR4923600001101671653 s naznakom: Za članarinu.

Za srednjoškolce s početkom 9.2. radionice je besplatna, plaća se samo godišnja članarina!

Maksimalan broj polaznika po radionici je 10.

U prijavi navesti:

- vaša motivacija za radionicu

- kontakt podaci (mail i mob)

 

PROGRAM POČETNI:

Cilj radionice je osposobiti grupu početnika sa bazičnim znanjem rada u Adobe Photoshopu da kreiraju vlastite plakate kroz upotrebu osnovnih alata, layera i tipografije te osnovnih efekata unutar Adobe Photoshopa. Polaznici će biti upoznati i sa osnovnim karakteristikama, formatima i standardima u oblikovanju plakata.

1. UVODNO PREDAVANJE, UPOZNAVANJE S MATERIJALIMA I SOFTWAREOM Trajanje: 90min Upoznavanje polaznika s predavačem, planom i temom radionice. Polaznici pripremaju i organiziraju materijale za rad te prolaze kroz osnove likovnog oblikovanja i dizajna plakata.

2. FORMATI, SELEKCIJE, TRANSFORMACIJE, LAYERS Trajanje: 90min Upoznavanje sa osnovnim formatima i izvorima formata koji se mogu koristit prilikom oblikovanja plakata. Rad sa alatima za selekciju i transformaciju objekata te upoznavanje s radom u layerima.

3. LAYERS OPTIONS, LAYERS STYLES, LAYERS BLENDING, LAYERS COMP Trajanje: 90min Rad s layerima te layer options i layer styles opcijama i mogućnostima unutar Adobe Photoshopa.

4. TIPOGRAFIJA I VEKTORSKA GRAFIKA, PRAKTIČAN ZADATAK UZ MENTORSTVO Trajanje: 90min Upoznavanje i rad sa tipografskim alatima. Realizacija vlastite ideje oblikovanja plakata uz stručnu pomoć voditelja radionice.

PROGRAM NAPREDNI:

Cilj radionice je naučiti grupu polaznika sa adekvatnim predznanjem rada u Adobe Photoshopu da koriste napredne i inovativne tehnike oblikovanja unutar samog softwarea.

1. LAYERS, ADJUSTMENT LAYERS, MASKS Trajanje: 90min Polaznici se upoznaju sa naprednim opcijama rada sa layerima i maskama te radom sa „adjustment“ layerima unutar Adobe Photoshopa

2. ADVANCED SELECTING, BLENDING AND MASKING Trajanje: 90min Upoznavanje s layer blending opcijama i mogućnostima, te napredno selektiranje i maskiranje layera

3. SMART OBJECTS Trajanje: 90min Razlika između rada s običnim i smart objectima te sinergija vektorske i bitmap grafike. Importiranja materijala i objekata u layer paletu te njihov razmještaj.

4. RAD SA TIPOGRAFIJOM, PRAKTIČAN ZADATAK UZ MENTORSTVO Trajanje: 90min Upoznavanje i rad s naprednim tipografskim alatima. Realizacija vlastite ideje oblikovanja plakata uz stručnu pomoć voditelja radionice.

VODITELJ RADIONICE: Davor Horvat

Davor Horvat (1980), fotografski dizajner i master-printer, završio je srednju Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Profesionalno se bavi fotografskom post-produkcijom 17 godina surađujući sa brojnim umjetnicima i institucijama diljem svijeta. Vodeći je stručnjak u području digitalne obrade, colour-managementa te profesionalnog fotoi fine-art ispisa. Nositelj je Adobe Certifed Expert for Photoshop CC certifikata. Čest je predavač na brojnim događanjima u zemlji i inozemstvu, te vanjski suradnji u nastavi na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

LOKACIJA: Ulica kralja Zvonimira 21, prizemlje, izlog

Poželjno je da donesete sa sobom laptop te da Photosop koji koristite bude što novija verzija.

Trial je dostupan na: https://www.adobe.com/products/photoshop/free-trial-download.html

Blank ima  na raspolaganju samo jedan kompjutor s Photoshopom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO

Blankovi filmovi

FOTKE

Snimanja i radionice

KONTAKT

098/9133411 (Igor)    &  radionice@blankzg.hr

POKROVITELJI

  • zaklada civilno društvo

    Blank je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

    zagreb zagreb.hr havc HAVC  ministarstvo kulture Ministarstvo kulture  pošta posta