PROJEKT: Kiosk

Projekt Kiosk je zajednički projekt Blank_filmskog inkubatora i Hrcina.

Trenutno se rade filmovi za video kanal: https://www.youtube.com/channel/UCwwaMYUbsqSFffxYlpV9_6w

Filmovi će također biti prikazivani na regionalnim televizijama: Varaždinskoj, Riječkoj i Z1.

Fokus Kioska su istraživačko novinarstvo, analitičnost, objektivnost i podzastupljene (znanstvene, civilna scena, zaštita prirode, mladi) teme u hrvatskom medijskom eteru te follow up priče koje su mediji prožvakali i više se njima ne bave zbog fokusiranosti na prioritete koje im nameće publika, a ne nužno javni interes.   Dio projekta Kiosk je i tiskovina. Prvi broj je izašao u listopadu 2015., u   10 000 primjeraka i bio je besplatno distribuiran. Pojedine članke možete naći na: http://www.hrcin.hr/

Teme koje će biti u fokusu Kioska:
- tranzicija, pretvorba, privatizacija, revizija
- korupcija
- civilno društvo i manjine (nacionalne, spolne, subkulture)
- javna uprava
- kultura, znanost, obrazovanje i zaštita prirode

Tehničku bazu Kioska činila bi tri kompleta za snimanje slike (HD) i zvuka te dvije digitalne montaže bazirane na najnovijem Premiere Pro softveru.

Voditelji Kioska su:

Dario Juričan, redatelj

Igor Jelinović, redatelj

Zvonimir Tivon, novinar

Stručni suradnik za istraživačko novinarstvo:

Saša Paparella, novinar

KONTAKT: kiosk@blankzg.hr, 091/8938172

>>>>>>>>>> KIOSK RADIONICA ZA MLADE NOVINARE <<<<<<<<<<<

Radionica je namijenjena (mlađim) novinarima koji grizu na istraživačko novinarstvo, besplatna je,a prijave se primaju do samog početka na: info@hrcin.hr s naznakom: Za radionicu u (ime grada). Radionica je praktičnog tipa - s voditeljima će se raspravljati o potencijalnim temama pogodima za istraživačko novinarstvo te dogovoriti potencijalnu suradnju u Kiosku.

Lokacija radionica:

OSIJEK , 10.10. 2015. (sub), 14h

Esseker centar, Ribarska 4-6, 1. kat, lokal 31 (s pokretnih stepenica na desno i odmah hodnik s vratima na lijevo). Sudionike ćemo dočekati na 1. katu pored pokretnih stepenica.

SPLIT, 11.10. 2015. (ned), 14h

Info zona, Jerina 1 (Šperun).

Voditelji radionice su Dario Juričan i Saša Paparella.

///////////////////////////////////////////////////////////////

Prvi sastanak je održan 29.10. 2014. Na KIOSK su do sada kao gosti bili pozvani: Drago Hedl, novinar; Saša Paparella, novinar; Ana Koredej, načelnica u Ministarstvu pravosuđa; Vladimir Faber, savjetnik u MUP-u.

Kiosk traži (mlade) novinare/videonovinare koji bi željeli sudjelovati u njegovom nastanku. Suradnja na projektu će se honorirati. Blanku su na raspolaganju filmski timovi, dakle tražimo novinarsku ekipu koja će ih voditi. Novinarsko iskustvo je poželjno.. Svim primljenim novinarima omogućiti će se filmska edukacija.

Projekt Kiosk sufinancira: